Winterbanden wanneer wisselen?

Winterbanden wanneer wisselen?

Als de temperatuur onder + 7°C daalt, is het tijd om op uw winterbanden te gaan rijden aangezien uw zomerbanden bij deze temperatuur minder prestatiegericht zijn en sneller zullen slijten.

De winterbanden hebben rubberen verbindingen die zacht blijven bij lage temperaturen en een sterk gegroefde profieldiepte die voor de meest optimale prestaties zorgt op koude en natte wegen.

Wij adviseren daarom als de temperatuur zakt naar de 10°C om een afspraak te maken om uw banden te laten wisselen zo bent u op tijd als de temperatuur verder daalt.

In Nederland zijn winterbanden wettelijk niet verplicht. Maar als u op winter(sport)vakantie gaat naar het buitenland in enkele landen wel. Zorgt u ervoor dat u de wetgeving van uw vakantie bestemming nakijkt voordat u de grens oversteekt. Vergeet u daarbij ook de wintercheck niet? Zo gaat u goed voorbereid op vakantie!

Nog een laatste tip: Wij adviseren om maandelijks u bandenspanning te controleren. Dit is belangrijk voor een goede wegligging, vermindert het brandstofgebruik en slijtage aan de banden.

Pas de bandenspanning aan in een koude omgeving. De temperatuur heeft een directe invloed op banden. Als de temperatuur daalt, neemt ook de bandenspanning af. Te lage bandenspanning kan invloed hebben op uw rijprestaties. Bijvoorbeeld: indien een band een bandenspanning van 2 bar heeft bij 20°C, dan zal de bandenspanning 1,8 bar zijn bij 0°C.

Wij wensen u een fijne winter toe!

Terug naar het overzicht
winterbanden-ijsselstein-garage-wintercheck.jpg