Uitlijnen

Uitlijnen

Wat is uitlijnen precies?

Uitlijnen is het afstellen van de wielstanden en wordt gemeten in graden. Hier is speciale apparatuur voor nodig. Wij hebben hier Bosch uitlijnapparatuur voor in huis.

Bij het uitlijnen wordt de auto op de brug gereden. Vervolgens wordt de apparatuur op de wielen van de auto gemonteerd. De actuele stand van de wielen wordt gelezen door de uitlijnapparatuur van Bosch en deze gegevens worden gecontroleerd met de wielstanden die de fabrikant aangeeft voor jouw merk en type auto daarnaast wordt het stuur van de auto in de rechtuit stand vastgezet.

Wanneer de wielstanden buiten de door de fabrikant opgegeven toleranties vallen, zal onze monteur de stand van de wielen aanpassen aan de juiste wielstanden. Vervolgens worden de wielstanden opnieuw gecontroleerd door onze monteur en als de auto goed is uitgelijnd dan is het uitlijnen van de auto voltooid.

Wanneer moet een auto uitgelijnd worden?

Omdat het uitlijnen van de auto bijdraagt aan de rijveiligheid zijn er meerdere momenten wanneer het verstandig is om de uitlijning van een auto uit te voeren. Deze momenten zijn:

  • Wanneer de auto niet uit zichzelf rechtuit rijdt;
  • Wanneer één van de wielen een serieuze aanvaring heeft gehad met een stoeprand of een ander obstakel;
  • Wanneer er reparatiewerkzaamheden zijn verricht aan de wielophanging van de auto;
  • Het stuur scheef staat als je rechtuit rijdt;
  • De auto één kant op trekt, waardoor steeds bijgestuurd moet worden om rechtuit te blijven rijden;
  • De wegstabiliteit slecht is. De auto snel neigt van richting te veranderen bij oneffenheden op de weg;
  • Als het stuur niet vanzelf terugkeert in de middenstand na het nemen van een bocht.

Wanneer u op dergelijke momenten het laten controleren op uitlijning achterwegen laat, kan dit vroeg of laat resulteren in het schuin afslijten van de banden. En dit kan in vrij kort tijdbestek gebeuren, banden kunnen hierdoor onbruikbaar worden en zullen dan vervangen moeten worden.

Uw auto laten uitlijnen is dus niet alleen goed voor uw auto, de banden, brandstofverbruik en de rijveiligheid, maar tevens goed voor uw portemonnee!

Komt u gerust langs om een kijkje te nemen, de cappuccino staat klaar! Maak een afspraak of bel ons op voor meer informatie op telefoonnummer: 030 - 68 80 373.

Afspraak maken

uitlijnen-garage-ijsselstein.jpg

Neem contact op

Komt u gerust eens langs voor een kijkje of maak een afspraak!

Maak een afspraak